Kokoomus EU-vaalien suurin puolue!

Maanantai 26.5.2014 - Juha Silander


Europarlamenttivaalien tulos on selvillä, ja kokoomus on edelleen suurin puolue! Tästä sydämellinen kiitos teille kaikille, jotka teitte kovasti töitä näyttävän vaalikampanjoinnin eteen!!!
Kokoomuksen tavoittelema neljäs paikka jäi suhteellisen lähelle - ensi kerralla nappaamme senkin itsellemme! Saamme joka tapauksessa iloita uusista mepeistämme: Alexander Stubbista, Sirpa Pietikäisestä ja Henna Virkkusesta.
 
Vaasassa kokoomuksen kannatus valitettavasti laski hieman edellisistä europarlamenttivaaleista, tarkalleen ottaen 1,9 prosenttiyksikköä. Tämä selittynee ennen kaikkea sillä, että suomenkielistä ehdokasta hakeville oli nyt SDP:llä tarjota paikallinen ehdokas, jonka läpimeno näytti jo etukäteen suhteellisen varmalta. Voitaneenkin olettaa, että monet ei-puolueuskolliset vaasalaiset äänestäjät asettuivat Miapetra Kumpula-Natrin taakse.
 
Aikaisempiin vaaleihin nähden kokoomus menetti Vaasassa vain 23 ääntä, mutta Vaasan merkittävän äänestysprosentin kasvun myötä (+2,7 prosenttiyksikköä) uudet äänet näyttävät laskennallisesti menneen kokonaisuudessaan SDP:lle. Hienoa on joka tapauksessa huomata, että kokoomukselta valituksi tulleet ehdokkaat saivat vahvan kannatuksen myös Vaasasta; Stubb keräsi Vaasasta peräti 1752 ääntä, Virkkunen 475 ääntä ja Pietikäinen 300 ääntä. Yhteensä kokoomuslaista ehdokasta äänesti 3790 vaasalaista.
 
Suurimman puolueen asemasta on erinomaista lähteä kohti ensi kevään eduskuntavaaleja; vastuullista ja päämäärätietoista työtä tekemällä, kaupunkilaisia ja heidän mielipiteitään aidosti kuunnellen, varmistamme sen, että kahden ja puolen viikon päästä valittava puolueen uusi puheenjohtaja pääsee luotsaamaan myös keväällä 2015 valittavaa uutta hallitusta.
 
Tästä on hyvä jatkaa! :)

Avainsanat: europarlamenttivaalit, 2014, kokoomus, Vaasa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini