Vaalikone avattu!

Tiistai 14.10.2014 - Juha Silander

Seurakuntavaalien vaalikone on nyt avattu!

Vastauksiani pääsee katsomaan osoitteessa:
http://www.seurakuntavaalit.fi/?zefTarget=4844126612750336

Huomaattehan, että sivun lataaminen saattaa kestää jonkin aikaa; tekstiksi saattaa aluksi tulla: "No matching results", mutta lopulta sivusto kuitenkin löytää profiilini.

Käykää ihmeessä katsomassa, minkälaisia ajatuksia minulla on seurakuntamme ja koko kirkon kehittämisestä. Toivottavasti vastaukseni miellyttävät :)

Kommenttia saa myös mielellään laittaa, vastailen parhaan kykyni mukaan.

Lukuintoa kaikille!

t.  Juha

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalikone, seurakuntavaalit, 2014, juha, silander, vastaukset

Seurakuntavaalikampanja käyntiin!

Keskiviikko 17.9.2014 - Juha Silander

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi toissapäivänä, 15.9.2014.

Asetuin ehdolle viime vaalien tapaan avarakatseiselle Yhdessä ylitse rajojen -ehdokaslistalle. Olen ehdolla sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon.

Olen koonnut tänne nettisivuille lyhyen kuvauksen omasta seurakuntataustastani sekä siitä, minkälaisia kirkollisia luottamustehtäviä minulla on vuosien varrella ollut. Lisää tietoa taustastani löytyy myös sivujeni muista osioista, mm. kohdista "Kuka Juha?" sekä "Luottamustehtävät.

Kohtaan "Tietoa äänestämisestä" olen koonnut käytännön infoa vaalien ajankohdasta, ennakkoäänestyspaikoista sekä siitä, miten seurakuntavaaleissa äänestetään. Tämä itse asiassa onkin varmasti se kaikkein monimutkaisin asia äänestäjän kannalta. Koska Vaasan suomalainen seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, saa jokainen äänestäjä kaksi erillistä äänestyslippua, valkoisen ja oranssin. Valkoisella äänestyslipulla äänestetään seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet, oranssilla puolestaan Vaasan suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenet.

Viime vaaleissa pääsin hienosti läpi yhteiseen kirkkovaltuustoon ja tulin myös suureksi ilokseni valituksi yhteiseen kirkkoneuvostoon ensimmäiselle kaksivuotiskaudelle. Sain kunnian toimia kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana. Tämä tehtävä on ollut yksi kaikkein mielenkiintoisimmista luottamustehtävistäni, toivottavasti pääsen vielä uudelleenkin yhteisen kirkkoneuvoston jäseneksi.

Seurakuntaneuvoston osalta jäin viime vaaleissa muutamien äänten päähän varsinaisen jäsenen paikasta, päätyen kolmannelle varasijalle. Käytännössä olen kuitenkin päässyt keskimäärin joka toiseen seurakuntaneuvoston kokoukseen, varsinaisten jäsenten ollessa estyneitä. Nyt tavoitteeni tietysti olisi päästä varsinaiseksi jäseneksi sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon. :)

Koen, että minulla on edelleen paljon annettavaa Vaasan suomalaiselle seurakunnalle ja Vaasan seurakuntayhtymälle. Hyvällä yhteistyöllä, asioihin perehtymisellä ja aidolla välittämisellä saamme rakennettua entistä paremman seurakuntayhteisön meille kaikille :)

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seurakuntavaalit, 2014, vaasa, juha, silander

Vaalityö voi alkaa

Torstai 27.9.2012 - Juha Silander

Varsinainen vaalityö alkaa kunnallisvaaleissa perinteisesti ehdokasnumeroiden julkistamisesta. Tänään tuo kauan odotettu päivä viimein koitti. Ehdokasnumerokseni tuli 315.

Vaaliesitteet lähtivät saman tien painoon, tulitikkurasiat samaten. Vaalityö voi siis virallisesti alkaa!

Olen saanut tukiryhmääni upean joukon eri ikäisiä, eri taustalta olevia ihmisiä. Sydämelliset kiitokset teille kaikille avustanne. Yhdessä teemme tästä todellisen vaalivoiton!

Jos joku lukijoistani haluaa vielä tulla mukaan tukiryhmääni, se onnistuu erittäin helposti: laittakaa minulle mailia osoitteeseen: juha.silander@gmail.com niin voimme sopia tarkemmista yksityiskohdista. Kaikenlaiselle avulle on käyttöä.

Intoa ja energiaa kaikille ehdokkaille vaalityöhön, tästä se lähtee!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalityö, ehdokasnumero, 315, juha

Vastuullisesti, välittäen.

Tiistai 21.8.2012 - Juha Silander

Valitsin oman kunnallisvaalikampanjani teemaksi "Vastuullisesti, välittäen." Miksi?

Vaikka Vaasalla meneekin paremmin kuin suurella osalla muita suomalaisia kaupunkeja, joudumme myös täällä tekemään tulevina vuosina vaikeita leikkauksia ja säästöjä, käytännössä kaikilla sektoreilla.

Leikkauksista päätettäessä tulisi aina pystyä katsomaan tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen ja tekemään VASTUULLISIA päätöksiä, myös tulevat vuodet ja vuosikymmenet huomioiden. Huonointa mahdollista politiikkaa on sellainen toiminta, jossa vuorovuosina tehdään aina edellisiä päätöksiä kumoavia, täysin ristiriitaisia ratkaisuja. Tällaisella toiminnalla ei koskaan saada todellista, pysyvää kehitystä aikaan.

Eriarvoistuminen ja syrjäytyminen ovat nykypäivänä todellisia uhkia. Taistelussa niitä vastaan tarvitaan vahvaa otetta, rohkeita avauksia, kauaskantoisia näkemyksiä ja ennen kaikkea: toisesta VÄLITTÄMISTÄ.

Toisista ihmisistä välittämistä voidaan edistää tukemalla yhteisöllisyyttä. Vaasasssa yhteisöllisyyttä voitaisiin lisätä tarjoamalla kaupunkilaisille konkreettisia mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen ja toisten ihmisten auttamiseen, esimerkiksi kaupunginosatasolla. Yhteisöllisyys on avain vastuullisempaan, välittävään tulevaisuuteen.

Toisista ihmisistä välittäminen korostuu myös päätöksiä tehtäessä. Kokonaisuuden ja mahdollisesti aikaansaatavien säästöjen lisäksi tulee aina muista katsoa myös yksittäisten ihmisten tilannetta ja sitä, miten tehtävät päätökset vaikuttavat heihin. Päätösten tulee olla oikeudenmukaisia, kaikki ihmiset huomioon ottavia. Hyvillä päätöksillä tuetaan meidän kaikkien hyvinvointia, tasapuolisesti.

Kun päätökset tehdään vastuullisesti ja välittäen, olemme oikealla tiellä.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vastuullisuus, välittäminen, kunnallisvaalit, juha, silander, arvot, yhteisöllisyys