Vaalikone avattu!

Tiistai 14.10.2014 - Juha Silander

Seurakuntavaalien vaalikone on nyt avattu!

Vastauksiani pääsee katsomaan osoitteessa:
http://www.seurakuntavaalit.fi/?zefTarget=4844126612750336

Huomaattehan, että sivun lataaminen saattaa kestää jonkin aikaa; tekstiksi saattaa aluksi tulla: "No matching results", mutta lopulta sivusto kuitenkin löytää profiilini.

Käykää ihmeessä katsomassa, minkälaisia ajatuksia minulla on seurakuntamme ja koko kirkon kehittämisestä. Toivottavasti vastaukseni miellyttävät :)

Kommenttia saa myös mielellään laittaa, vastailen parhaan kykyni mukaan.

Lukuintoa kaikille!

t.  Juha

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalikone, seurakuntavaalit, 2014, juha, silander, vastaukset

Seurakuntavaalikampanja käyntiin!

Keskiviikko 17.9.2014 - Juha Silander

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi toissapäivänä, 15.9.2014.

Asetuin ehdolle viime vaalien tapaan avarakatseiselle Yhdessä ylitse rajojen -ehdokaslistalle. Olen ehdolla sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon.

Olen koonnut tänne nettisivuille lyhyen kuvauksen omasta seurakuntataustastani sekä siitä, minkälaisia kirkollisia luottamustehtäviä minulla on vuosien varrella ollut. Lisää tietoa taustastani löytyy myös sivujeni muista osioista, mm. kohdista "Kuka Juha?" sekä "Luottamustehtävät.

Kohtaan "Tietoa äänestämisestä" olen koonnut käytännön infoa vaalien ajankohdasta, ennakkoäänestyspaikoista sekä siitä, miten seurakuntavaaleissa äänestetään. Tämä itse asiassa onkin varmasti se kaikkein monimutkaisin asia äänestäjän kannalta. Koska Vaasan suomalainen seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, saa jokainen äänestäjä kaksi erillistä äänestyslippua, valkoisen ja oranssin. Valkoisella äänestyslipulla äänestetään seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet, oranssilla puolestaan Vaasan suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenet.

Viime vaaleissa pääsin hienosti läpi yhteiseen kirkkovaltuustoon ja tulin myös suureksi ilokseni valituksi yhteiseen kirkkoneuvostoon ensimmäiselle kaksivuotiskaudelle. Sain kunnian toimia kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana. Tämä tehtävä on ollut yksi kaikkein mielenkiintoisimmista luottamustehtävistäni, toivottavasti pääsen vielä uudelleenkin yhteisen kirkkoneuvoston jäseneksi.

Seurakuntaneuvoston osalta jäin viime vaaleissa muutamien äänten päähän varsinaisen jäsenen paikasta, päätyen kolmannelle varasijalle. Käytännössä olen kuitenkin päässyt keskimäärin joka toiseen seurakuntaneuvoston kokoukseen, varsinaisten jäsenten ollessa estyneitä. Nyt tavoitteeni tietysti olisi päästä varsinaiseksi jäseneksi sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon. :)

Koen, että minulla on edelleen paljon annettavaa Vaasan suomalaiselle seurakunnalle ja Vaasan seurakuntayhtymälle. Hyvällä yhteistyöllä, asioihin perehtymisellä ja aidolla välittämisellä saamme rakennettua entistä paremman seurakuntayhteisön meille kaikille :)

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seurakuntavaalit, 2014, vaasa, juha, silander

Vaasan Lähetysjuhlat lähestyvät

Tiistai 27.5.2014 - Juha Silander

Vaasan valtakunnalliset Lähetysjuhlat 2014 lähestyvät kovaa vauhtia! Juhlat pidetään 6.-8.6.2014.

Juhlavalmisteluita on tehty jo yli puolitoista vuotta. Vielä jokin aika sitten juhlat tuntuivat kaukaisilta ja asioiden valmisteluun tuntui olevan lähes loputtomasti aikaa. Mutta nyt yhtäkkiä sitä tajuaakin, että juhlat ovat jo reilun viikon kuluttua!

Olen itse saanut toimia kansliatoimikunnan puheenjohtajana sekä työvaliokunnan ja päätoimikunnan jäsenenä. Erityisesti työvaliokunnan jäsenyys on avannut aivan uusia näkökulmia suurjuhlien järjestämiseen. Ei osaisi kuvitellakaan, kuinka paljon pieniä ja myös suuria asioita pitää käsitellä ja valmistella, että onnistuneet juhlat saadaan aikaan. Tiedonkulun turvaaminen on ehkä asioista kaikkein tärkein.

Vaasan jäähalli, Vaasa Arena, muuntautuu ensi viikon aikana valtakunnallisten juhlien päänäyttämöksi. Juhlille odotetaan peräti 10 000 kävijää.

On ollut mahtavaa huomata, kuinka suuri joukko vaasalaisia on lähtenyt mukaan talkootöihin - talkoolaisia on ilmoittautunut juhlille jo lähes 800! Hyvällä valmistelulla ja upealla talkoolaisjoukolla juhlista saadaan varmasti ikimuistoiset!

Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita Veden äärelle!

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lähetysjuhlat, 2014, Vaasa, valmistautuminen, juhlat, Vaasa Arena, Hansa-kampus

Kokoomus EU-vaalien suurin puolue!

Maanantai 26.5.2014 - Juha Silander

Europarlamenttivaalien tulos on selvillä, ja kokoomus on edelleen suurin puolue! Tästä sydämellinen kiitos teille kaikille, jotka teitte kovasti töitä näyttävän vaalikampanjoinnin eteen!!!
Kokoomuksen tavoittelema neljäs paikka jäi suhteellisen lähelle - ensi kerralla nappaamme senkin itsellemme! Saamme joka tapauksessa iloita uusista mepeistämme: Alexander Stubbista, Sirpa Pietikäisestä ja Henna Virkkusesta.
 
Vaasassa kokoomuksen kannatus valitettavasti laski hieman edellisistä europarlamenttivaaleista, tarkalleen ottaen 1,9 prosenttiyksikköä. Tämä selittynee ennen kaikkea sillä, että suomenkielistä ehdokasta hakeville oli nyt SDP:llä tarjota paikallinen ehdokas, jonka läpimeno näytti jo etukäteen suhteellisen varmalta. Voitaneenkin olettaa, että monet ei-puolueuskolliset vaasalaiset äänestäjät asettuivat Miapetra Kumpula-Natrin taakse.
 
Aikaisempiin vaaleihin nähden kokoomus menetti Vaasassa vain 23 ääntä, mutta Vaasan merkittävän äänestysprosentin kasvun myötä (+2,7 prosenttiyksikköä) uudet äänet näyttävät laskennallisesti menneen kokonaisuudessaan SDP:lle. Hienoa on joka tapauksessa huomata, että kokoomukselta valituksi tulleet ehdokkaat saivat vahvan kannatuksen myös Vaasasta; Stubb keräsi Vaasasta peräti 1752 ääntä, Virkkunen 475 ääntä ja Pietikäinen 300 ääntä. Yhteensä kokoomuslaista ehdokasta äänesti 3790 vaasalaista.
 
Suurimman puolueen asemasta on erinomaista lähteä kohti ensi kevään eduskuntavaaleja; vastuullista ja päämäärätietoista työtä tekemällä, kaupunkilaisia ja heidän mielipiteitään aidosti kuunnellen, varmistamme sen, että kahden ja puolen viikon päästä valittava puolueen uusi puheenjohtaja pääsee luotsaamaan myös keväällä 2015 valittavaa uutta hallitusta.
 
Tästä on hyvä jatkaa! :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: europarlamenttivaalit, 2014, kokoomus, Vaasa